Autosport

Dakar2007.2

Door toeval ben ik in aanraking gekomen met de auto- en motorsport. Een cliënt vroeg me of ik in was voor een uitdaging, daarna werd een droom werkelijkheid. Ik heb als Personal Trainer en Sportfysiotherapeut tot 2x toe de eer gehad om deelnemers te mogen trainen en begeleiden tijdens de Dakar Rally van 2007 (Team Honda Europe) en 2009 (ProDakar Team). In diezelfde tijd trainde ik ook al rijders die uitkwamen in diverse autorensport klassen, waaronder Fia GT3, 24 uur van Le Mans de DRDO BMW M3 Cup, de ACNN Avenger Cup, de Supercar Challenge en op dit moment de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Slogan.1

Waarom Autosportfitness?
F1 coureurs behoren tot de fitste mensen op aarde en dat is niet voor niets. De snelheid, het remmen en versnellen, de abrupte richtingsveranderingen, de G- krachten, het verwerken van enorm veel informatie binnen een korte tijd, de continue alertheid,  de warmte en de  drang om te presteren en winnen hebben een enorme impact op het lichaam MAAR een nog grotere impact op het zenuwstelsel. En dit alles kost enorm veel energie! Het is een spel van uitersten, een ware slijtageslag zowel voor mens als machine. En hier heb ook jij als coureur, ongeacht je niveau  mee te maken. Daarom moet naast een optimaal geprepareerde auto OOK JIJ als rijder, optimaal voorbereid zijn.   Door het systematisch verbeteren van je fysieke en mentale conditie kun je  spectaculaire resultaten behalen en laten we eerlijk zijn; dat wil toch iedere rijder.

Simpel, snel en effectief

Afgelopen jaar heb ik op deze manier intensief al met een aantal rijders samengewerkt om hun race prestaties te verbeteren en ……. MET SUCCES!!!

WINNER

Wat is komt er allemaal aan bod tijdens Autosportfitness?
Om goed aan de slag te kunnen met de voorbereiding is het soms nodig fysieke beperkingen op te lossen, daarvoor maak ik gebruik van zeer effectieve release technieken en gerichte training waarbij we gebruik maken van de bewegingsprogramma’s die al op je “harde schijf” staan. Voor de op de autosport gerichte fysieke en mentale trainingen maak ik gebruik van geavanceerde en beproefde test-, meet- en trainingsmethoden en leerstrategieën. Hierdoor kun je slimmer en effectiever trainen en leer je je kostbare tijd en energie te gebruiken voor de dingen die er toe doen! Ook leer ik je om sneller en beter te herstellen zodat je vooruitgang zichtbaar en voelbaar blijft met een minimale kans op blessures of overtraining. Je moet leren wanneer je gas moet geven en wanneer je gas terug moet nemen. De juiste balans tussen Hard werken EN hard ontspannen, DAT is de weg tot succes!

Personal Performance Program                                                                                Op basis van jouw beweegverleden, ambitieniveau en persoonlijke doelstelling wordt er voor jou een Personal Performance Program opgesteld dat je  (deels) zelfstandig of (deels) onder begeleiding van je Personal Performance Trainer uit ga voeren. Na elke training ga je de nieuwe opgedane kennis en ervaring DIRECT implementeren zodat je elke volgende race nog beter aan de start  staan.

 

“Begin eerst eens aan jezelf te sleutelen,

in plaats van aan je auto?”

Avenger.1

Revalidatie , Lifestyle Coaching & PT